PERU

Een land van Avontuur, Verscheidenheid en Contrasten. Eén van de mooiste landen ter wereld

Een wonderbaarlijk land met verschillende gezichten, van zandstranden en kstwoestijnen tot eeuwige sneeuw en evenaarswoud. Met het Titicacameer, de grootste en hoogste gelegen bevaarbare binnenzee, de contratsen van verschillende etnsische greopen: blank, indiaans, zwart en alle mogelijke rassenvermenging, met zijn rijke en gevarieerde folklore waarvan de kostuums ten tijde van de conquista het visitekaartje van de verschillendebevolkingsgroepen vormden, met dans en muziek (huaynos, marineras, salsas, diabladas, merengue enz.), alle soorten handwerk uit wol (schaap, lama of alpaga), ceramiek, brons, koper, zilver, hout en goud enz., een rijke en meest verbazingwekkende geschiedenis van culturen en beschavingen als de Inca, Mochica, Chavin, Chimu, Huari, Nazca, Paracas enz. de breuk die de spaanse veroveraars veroorzaakten en de nieuwe tijden van de postconquista.
De gehele oppervlakte van Peru, is werkelijk bezaaid met antieke vestingen en steden die adembenemend zijn midden deze practige Peruaanse landschappen.
PERU IS WERKELIJK HET MEEST FASCINERENDE LAND VAN GEHEEL ZUIDAMERIKA.

Interessant om te weten

Bevolking: ongeveer 25 millioen inwoners

Oppervlakte: 1.285.215,62 km2
zo'n 42 keer België of 2,5 keer Frankrijk begrends in het noorden door Ecuador en Colombia, in het Oosten door Brazilië en Bolivië en in het zuiden door Chili, ten westen ligt de stille Zuidzee.

Talen: spaans en Quechua zijn de officiële talen, in de Amazone worden ook plaatselijke talens als het Machiguenga gesproken.
Tijband: GMT-5; tijdens de Europese winter: 6 uur verschil, tijdens de Europese zomer 7 uur verschil, met onze tijd

Nationale feestdag: 28 juli: herdenking van 28 juli 1821: onafhankelijkheid.
Munt: Nuevo Sol, de parallelle munt is dan ook de Amerikaanse dollar. De beste wisselkoers voor de dollar wordt gegeven voor baar geld, Travelerscheques en kerdietkaarten worden, idien ze aanvaard worden, aangenomen tegen een lagere koers.

Belgische Ambassade in Peru:
Avenida Angamos Oeste 380, Miraflores tel: 241.75.66 fax:241.63.79


Guide touristique du rou

Le rou  est un grand pays, avec ses 1.285.215,6 km2 il fait 42 fois la Belgique, 2.5 fois la France, 31 fois la Suisse, mais 7,7 fois plus petit que le Canada.

Il couvre trois zones géographiques distinctes, le désert côtier, la montagne (La Cordillère des Andes) et la jungle.
 

Ses points forts :

Construisez vous même votre programme; pour vous aider nous vous donnons quelques suggestions et informations sur les villes suivantes et leurs principaux points d'intérêts:
Lima Cusco Puno Arequipa Nazca Ica Pisco - Paracas
Trujillo Lambayeque Tumbes Huaraz Iquitos Pucallpa Puerto
Maldonado

AVENTURA LATINO AMERICANA ® ©
146, Avenida Mariscal La Mar, Lima 18 (Miraflores), Pérou. - Tel/fax : 51-1-447.96.85 - E-mail : ala@amauta.rcp.net.pe
ONS NIEUW TELEFOON FAX NUMMER:
51-1-447.14.44