Cusco~Qosqo

"Navel van de wereld"

Oude hoofdstad van de Tahuantinsuyo, centrum van het Rijk der Vier Windstreken waarnaar het Inca-rijk zich uitstrekte, verder nog dan Quito in Ecuador ten noorden en Santiago in Chili ten zuiden, in grandeur andere beroemde culturen en bevolkingen van de wereld ver achter zich latend.

Cusco of Qosqo, ontworpen in de vorm van een enorme puma, was tegelijk het Mekka en het Versailles van het Inca-rijk, met zijn tempels gewijd aan de goden “Inti”, de zon en “Quilla”, de maan, en aan andere natuurelementen die het respect van de mens afdwingen. In zijn paleizen, prachtige bouwwerken die eveneens bewondering en respect afdwongen, leefden de nobele afstammelingen van Manco Capac en Mama Occllo. Bij de ontdekking van Cusco door de Spaanse conquistadores, beschreven zij die als een stad van goud en licht. Tot op vandaag is Cusco ongetwijfeld één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Gezien zijn hoge ligging (3400 m) is het aan te raden de eerste bezoekdag niets te plannen en zich de tijd te gunnen om aan de hoogte te wennen.
 
 


 

Bezoeken en Uitstappen

CUSCO :


Wandeling door de stad, via de smalle straatjes tussen oude Inca-muren, waarop oude koloniale gebouwen opgetrokken werden, naar de Plaza de Armas (wapenplein), de kathedraal, de artistieke en artesanale wijk San Blas en/of O’ricancha (Gouden Wanden) waar zich eens de Zonnetempel bevond.
Tijd (T) = minstens een halve dag.

Juist tegenover de K'oricancha (Santo Domingo klooster)
RESTAURANT

INKANATO

Plazoleta Santo Domingo, 279 interior 2A
Cusco
Tel: 22.29.26
Een speciale restaurant waar de gerechten iedere dag in INCA en/of amazone kleding bediend worden
in een aangepasde decoratie en musiek sfeer
Exclusieve, en typische gerechten , maar ook wel vegetarische gerechten.

Klanten hebben gezegt:


4 R : bezoek aan 4 historische sites in de directe omgeving van Cusco : Tambo Machay (de Inca - baden), Puca Pucara (de kleine rode vesting), K’enko (het kleine labyrint) en

Sacsayhuaman

(het hoofd van de Puma die de stad vormt), en dit ofwel te voet, te paard of per auto. T = indien per auto een halve dag, in het andere geval een volledige dag.

Valle Sagrado "Heilige Vallei"

verkenning van de Heilige Vallei (Valle Sagrado) en de markten van ofwel Chincheros ofwel Pisac. Bezoek aan de prachtige site van Ollantaytambo.
T = een volledige dag.

MAPI :

Uitstap naar Machu Picchu, stad aan de poort van de jungle, gebouwd op de ‘oude top’, letterlijke vertaling van Machu Picchu en beheerst door Huayna Picchu, ‘de jonge top’. De reis van Cusco naar Aguascalientes (vlakbij Machu Picchu) kan per helikopter (in 25 minuten) of per trein (in 3,5 u). De mogelijkheid bestaat om vlakbij te logeren om ‘s anderendaags de site opnieuw te bezoeken. Men moet in ieder geval een dag rekenen voor deze uitstap.

PICKILLACTA :

Bezoek (facultatief) aan Pickillacta, “luizenstad” of “belangrijke stad” naargelang de verschillende versies, een vrij grote ruine-stad uit de Huari-cultuur en een eventueel bezoek aan Andahuaylillas en zijn ‘Sixtijnse kapel van Peru’ en/of de kerk van Huaro met zijn bijzondere frescos van Tadeus Escalantes. T = minstens een halve dag.

RAFT/CUS :

Rafting (facultatief) op de rivier Vilcamayu vanaf Huambutyio of Pachar. T = een volledige dag.

MARAS:

Uitstap naar de zoutmijnen van Maras, reeds gekend van voor de aankomst van de Incas en tot op vandaag nog in gebruik alsof de tijd er is blijven stilstaan.
T = 1/2 dag.

CAM. INCA : Inca-trail, trekking van 3 dagen om de vierde dag, bij dageraad Machu Picchu te bereiken.

AUSANGATE : trekking > Ausengate, de beste manier om te ontdekken waarom de Incas hun bergen beschouwden als geschenken van God.

AVENTURA LATINO AMERICANA ® ©
146, Avenida Maris

HOTELS & RESTAURANTS
IN PERU
WIE ZIJN ZE ?
Back to the Homepage

Aventura Latino Americana SRL

Avenida Mariscal La Mar, 146 Lima 18 (Miraflores) Tel/fax: 51-1-447.14.44
peru@amerique-latine.com
© 1998 Aventura Latino Americana
© 2003 Aventura Latino Americana