Trujillo

TRUJILLO : Bezoek aan de oude koloniale stad met zijn balkons en ramen met karakteristieke smeedijzeren decoratie.

CHANCHAN : Bezoek aan de ruines van de hoofdstad van het oude Chimu-rijk. Chanchan wordt beschouwd als één van de grootste steden uit de oudheid gebouwd in adobe (stenen van gedroogde klei), met zijn pleinen, tempels, straatjes en Arco Iris (regenboog): zijn opmerkelijk religieus complex.

HUACAS SOL y LUNA :


Bezoek aan de pyramiden van de zon en/of de maan.

HUANCHACO : Uitstap naar Huanchaco, een klein gehucht aan de kust, vooral gekend door surfers maar eveneens interessant omdat er nog gevist wordt op de traditionele manier, zoals in de tijd van de legendarische Koning Naymlap. Net zoals in Pimentel, of aan het Titicaca-meer gebruikt men er de totora, een soort riet, om bootjes te maken, plaatselijk ‘caballitos’ (paardjes) genoemd. Anders dan in Pimentel is de punt van de kano’s hier langer en scherper om door de branding te snijden.

Hotel in Huanchao

Hotel International van de belg José Gabriel Simons, km13 1/2 autopista a Huanchaco Tel: 044-46.17.54
Zwembad, in het front van het Stille Oceaan
 

Lambayeque

CHICLAYO : Bezoek aan de stad, hoofdstad van het departement Lambayeque.

SIPAN :

Bezoek aan het museum Bruning, en aan Sipan, de plaats waar men wellicht één van de meest uitzonderlijke historische vondsten van deze eeuw deed : het bloot leggen van het graf van een jonge en belangrijke heer uit de Mochica-cultuur, begraven samen met zijn vrouwen, lijfwacht, priesters, hond en ontelbare objecten van goud, zilver, ceramiek en chaquira (soort parelmoer).

TUCUME :
Bezoek aan Tucume, een historische site van wel 20 pyramides, zo bijzonder en intrigerend dat de beroemde Thor Heyerdahl besloot er een centrum voor archeologisch onderzoek op te richten.

SICAN : Bezoek aan de archeologische site van Batan Grande.
 
 

Tumbes

TUMBES : Bezoek aan de stad die gonst van de commerciële aktiviteit, formeel of informeel of zelfs smokkelhandel vanwege de nabijheid van de Ecuadoriaanse grens.

MANCORA : is een klein vissersdorpje vooral gekend voor zijn zeevruchten en vissoorten, maar ook door surfers voor de kwaliteit van de golven en voor zijn prachtige stranden. Een klein paradijs.

P. PIZARRO : Bezoek per boot aan Puerto Pizarro met zijn mangroven, tropische planten met luchtwortels die zich boven het water in elkaar nestelen en waartussen de vissers diep in de modder op zoek gaan naar krabben en schelpen, terwijl ondertussen boven hun hoofden duizenden vogels een werkelijk spektakel weggeven. Onvergetelijk !

PLAGES : stranden

AVENTURA LATINO AMERICANA ® ©
Back to the Homepage

Aventura Latino Americana SRL

Avenida Mariscal La Mar, 146 Lima 18 (Miraflores) Tel/fax: 51-1-447.14.44
peru@amerique-latine.com
© 1998 Aventura Latino Americana
© 2003 Aventura Latino Americana