De Amazone

Een ontdekkingstocht door ‘de groene oceaan’, met zijn overweldigende vegetatie, soms vervaarlijk, soms mild, de grootste natuurlijke apotheek van deze planeet (aangezien men er 90 % van alle natuurlijke componenten van de in omloop zijnde geneesmiddelen vindt), de laatste zuurstofleverancier onder onze zon, een eco-systeem met een fragiel evenwicht maar van kapitaal belang voor het overleven van onze planeet, met een ontzettend rijke flora en fauna maar in voortdurend gevaar voorgoed te verdwijnen.

Dit gebied beslaat 60 % van het peruaanse grondgebied.

Tot op vandaag kan men er nog steeds een groots avontuur beleven, door zich in te leven in de geest van de pionier, een beetje Tarzan of Indiana Jones... In ieder geval, jijzelf in het hartje van de natuurgeschiedenis van deze wereld.
Iquitos

Tenzij je zaken wil doen of jezelf wil verliezen in één van de vele lokalen en bars, is er in Iquitos niet veel te beleven. We kiezen dan ook onmiddellijk bestemming jungle en gaan met een prauw op weg naar één van de amazone-lodges van de streek.

IQU 1: Bezoek aan de stad, met zijn centrale markt en de wijk Belen, deels drijvend, deels op palen, het “Loretaanse Venetië”.

IQU 2: Tocht langs de weg van de ‘vuurmieren’, zone met enorme bomen (o.a. Aguano, Moena, Tornillo, enz.) en medicinale planten.

IQU 3: boottocht tot aan de rivier Yanayacu met uitleg over het ecosysteem in deze zone.

IQU 4: Meer van Swiwa en de inlandse bevolking van Boras-indianen.

IQU 5: Bezoek aan het Orchidearium via de “Chullachaqui”-weg en een boottocht met de “Pamacaris” (of gelijkaardig) op de rivier Amazone.
Pucallpa

Een bezoek aan de omgeving van Pucallpa biedt ons de kans in contact te komen met de Shipibos- indianengemeenschappen van San Francisco of Santa Clara, of met een Shaman, om de bijzondere schilderschool USKO AYAR van Pablo Amaringo te bezoeken waar werken in plaatselijke Amazone-stijl gemaakt worden die in Europa tegen 5000 $ ‘t stuk verkocht worden, of om te varen op het Yarinacocha-meer of er de zijarmen van verschillende stromen en rivieren die er samenkomen te volgen, om er de flora en fauna van de Amazone beter te leren kennen.

PUC 1: Bezoek aan de stad en de school Usko Ayar.

PUC 2: Bezoek aan de botanische tuin Chullachaqui.

PUC 3: Bezoek aan de Shipibos-indianengemeenschappen te San Francisco en/of Santa Clara.

PUC 4: Bezoek (indien gewenst) aan een Shaman (inlandse dokter), of een andere mogelijkheid.
Puerto Maldonado

Op slechts 35 minuten vliegen vanaf Cusco ligt Puerto Maldonado, hoofdstad van het departement Madre de Dios, waar de fiets, motorfiets, en alle mogelijke modellen bakfietsen de straten beheersen. De reden van ons bezoek is echter niet de stad, maar wel de omgeving, het woud, de planten, enkele zeldzame diersoorten, de goudzoekers.

PEM : Eerste kennismaking met de flora en fauna, overnachting in een lodge.

SANDOVAL : Uitstap naar het meer van Sandoval

GAMITANA : Afdaling van de rivier Gamitana.

PEM/ORO : Ontmoeting met goudzoekers

FITZCARRALDO : bezoek aan de boot Fitzcarraldo.

ISLA MONKEY: Bezoek aan het apeneiland.

PEM/TREK: trekking en camping

AVENTURA LATINO AMERICANA ® ©
146, Avenida Mariscal La Mar, Lima 18 (Miraflores), Pérou. - Tel/fax : 51-1-447.96.85 - E-mail : ala@amauta.rcp.net.pe